www.vennerbo.se/070 425 25 40

lördag 29 oktober 2011

Stor grop! större äventyr!

I Helgen har vi hyrt en bobcat för att gräva en väg till avloppet som skulle gå till nya tvättstugan.
Ett mycket spännande projekt då det stått still ett tag med operation Annexet för vi har och har haft mycket annat att göra.
Så i helgen har vi planerat in att gräva hela helgen.
 Första äventyret blev att få av bobcaten från släpet. trotts att min sambo aldrig kört en tidigare gick det som en dans.
Andra äventyret, som blev lite mer spännande var att byta skopa. Länge stod vi tre personer och klurade på hur man skulle få loss skopan som redan satt på.
Några av våra gäster hade tydligen koll på oss och tyckte nog vi var lite skojiga då de kom och frågade om vi ville ha hjälp. Allt tog 5 min sen var den mindre skopan på.

Tredje äventyret var att komma igenom öppningen till vår baksida.

Med några få hinder som gick att lösa fort så som en liten trappa och små stenar så var vi igenom.
Då kom vi fram till projektet, hitta avloppsrör. Det enda vi visste var att inne i vårt bostadshus syntes den från ca 1,40m ner från marken samt att vi trodde vi visste vart tre kammarbrunnen låg. så fram med skopan och börja gräva.
Vi grävde och grävde och grävde men inget hände och inget avloppsrör hittade vi. Då blev det dags för lunch och ladda batterierna. 
Efter mätt mage och mer energi började vi igen. Då hittade vi nått vitt i backen. Men vad var det? röret ska ju vara oranget.
Jo det visade sig att vi grävt ovanför trekammar brunnen. När vi sen ringde en släkting för att fråga lite om röret och brunnen visade det sig att den är ca 2 meter bred och hamnar därför väldigt nära vår husvägg.
Vi började tveka om vi skulle fortsätta. vi disskuterade fram och tillbaka om vi skulle fortsätta eller inte. Tillslut ahde vi kommit fram till en lösning......
Att gräva igen gropen igen. Vi vågade inte fortsätta då vi grävt ner till brunnen och inte riktigt vet hur stor/bred den är och på vilket djup röret vi söker efter är.
Så idag har vi grävt en grop på 1,5m * 1,5 m och ca 1,4 m djup.
Nu måste vi hitta en annan lösning till tvättstugan som vi tror vi lyckats lösa men vi måste kolla upp lite saker först för än ger vi inte upp. Vi vill så gärna att gästerna ska få ett "RIKTIGT" kök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar