www.vennerbo.se/070 425 25 40

fredag 30 december 2011

Blickar tillbaka på 2011!

Snart är år 2011 och vårt tredje år på VennerBO slut och ett nytt år börjar med nya utmaningar, lärdomar, glädjen och skratt.
Men vad har då hänt under 2011 här på VennerBO? Här kommer ett axplock av våra dagar och projekt här på gården.
Detta år hade vi stora planer på att renovera annexet och har tagit hit massa olika företag, rivningsfirmor, byggfirmor och badrumsspecialister men det enda vi hunnit göra är att tömma vårt privata förråd som skulle bli den nya tvättstugan innan vi stötte på vårt första hinder, trekammarbrunnen. Vi hyrde en bobcat, som vår son aldrig kommer glömma då han pekar varje dag på stället där vi grävde en djup grop och påminner oss om traktorn. Tyvärr vågade vi inte gräva närmare vårt bostadshus och avbröt därför det projektet men löste det väldigt snabbt ändå med nya idéer och "projekt annexet" fortsätter år 2012. Vi hann i allafall byta ut taket  och få nya ventilationer på byggnaden.
Vi har renoverat, kittat om fönster, målat och klätt om dynorna inne i vårt fina lusthus där våra gäster gärna får sitta och äta, spela kort eller berätta spökhistorier till varandra.
Vi har fått träffa både nya och "gamla"/stammis gäster. 
Vi har varit med på en fantastisk julmarknad där vi i år märkte att många Sigtuna bor vet vilka vi äntligen är.
Vi har börjat blogga om att vara egen företagare och livet här på gården där ena dagen aldrig är sig lik och att vi dessutom alltid arbetar, dag som natt, helgdag som vardag. Det är en levnadsstil som är fantastiskt rolig. Bloggen har fått en större inriktning på butiken och varor från butiken då vi fått önskemål om detta från olika håll.

Vi får inte glömma bort Vår enorma ek som vi fällde för några veckor sen  och ligger fortfarande kvar på stora delar av vår gräsmatta men hoppas på att den är borta till våren. När vi skulle fälla eken beslutade vi då att skänka bort vår fina lekstuga som stod precis för där eken fälldes.

Vad har vi för planer för år 2012? 
Våra huvuden går runt,runt, runt hela tiden vad vi ska göra, hur vi ska göra och när. Men vi har planer på att självklart fortsätta med "projekt annexet". Sen har vi planer på att måla om vårt äldsta hus på gården, långa längan från 1750. 
Vi har även en nyhet. Vi har köpt en försäljningsvagn som vi har lite olika idéer för. Men först och främst ska vi göra i ordning den för att kunna servera enklare frukost till våra gäster.
Vi kommer självklart fortsätta att odla egna tomatplantor, jordgubbsplantor, gurkplantor..... Till försäljning i butiken.
Vad som kommer hända med vårt självplock vet vi inte än då vi märkte på sensommaren att vi fått besök av sorkar. 
Vi hoppas på ett fantastiskt 2012 där vi framförallt får förmedla en upplevelse till alla som kommer till oss, gäster som kunder.
Sist men inte minst vill vi önska er ett riktigt gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar