www.vennerbo.se/070 425 25 40

tisdag 22 januari 2013

Fåglarna fryser.....

 
Allt började med vår otroligt tama koltrast, Kolis.
Han har bott här med oss på gården i flera år och ju längre tiden gått desto modigare har han blivit. Idag är han ca 0,5m ifrån oss. Sitter gärna utanför butiksdörren och tittar på allt som händer häromkring.
 
 
Vi har alltid varit flitiga med att ge fåglarna jordnötter, talgbollar, äpplen och lite annat smått och gott men i år hade jag, Jacqueline och sonen gjort goda fågelbakelser med nötter och kokosfett. Tyvärr verkar det som om det är så kallt att nu när det är mer än -7 så kan de inte äta dem. Så fort det blir lite varmare blir de populärare.
 
 
 
Vi har fått höra att fåglarna äter äpplen inifrån och ut och i de flesta fall lämnar de skalet så vi delade äpplena i klyftor och hängde upp de på ståltråd men ändå har de knappt rört dem.
Min son, Nils ville så gärna ge dem lite pepparkakor och då fick han lägga lite i en skål. De verkar de ha tyckt om då man ser små jack i dem.
Idag när det var -18 på temometern när man steg upp tyckte jag extra synd om dem och tänkte på dem otroligt mycket på förmiddagen.
 
Runt lunch när jag satt framför datorn och gjorde lite bokföring hörde jag hur de sjöng utanför fönstret.
Jag klädde på mig, hoppade in i bilen och iväg för att köpa en stor fågelmatare och massa olika fröer. jag köpte två sorter som jag har blandat.
 
Nu väntar vi bara på att fåglarna ska hitta till mataren och förstå att det är till dem. Jag har redan sett småfåglar och en brun pilfink.
I morgon hoppas jag att den är så pass tom att jag måste fylla på mer åt dem.
Smaklig måltid våra söta små VennerBO fåglar.
 
Såg en ekorre idag. kanske hen behöver lite mat också. men vad äter de förutom kottar?!
 
 
(Vi finns även på facebook, www.facebook.com/VennerBO)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar