www.vennerbo.se/070 425 25 40

torsdag 7 februari 2013

Black Garlic
Black-garlic

Black-garlic framställs av vanlig vitlök men utan dålig andedräkt, den lätt stinkande doften och fräna smaken. De har helt olika smak. Den Black-garlic är 100% naturligt framställt helt utan tillsatser och konserveringsmedel. Alltså den innehåller bara en enda ingrediens, vitlök.

Den framställs av vanlig vitlök i en särskild ugn med mycket hög värme under en månads tid. Under denna tid utvecklas en mjukare konsistens, sötare smak och mörkare färg.

 Black-garlic är också mycket nyttig. Den har dubbelt så mycket antioxidanter som vanlig vitlök. Black-garlic innehåller S-Allycysteine, en helt naturlig antioxidant och ett naturligt antibiotika. Den vanliga vitlöken innehåller liknande egenskaper men inte Allycysterine som genom forskning lättare tas upp av kroppen och endast finns i Black-garlic. Black-garlic är även lättare för kroppen att smälta.

Hur använder jag vitlöken då?

Vattenlöslig skala och mosa och tillsätt lite vatten. Ett par msk och rör om. Låt stå tills det löst upp sig sen kan man använda det som fond.

Hacka  hacka Black-garlic och blanda ner i rätten så som pastasås och marinader.

Skiva  skiva och använd t.ex. I sallad.

man kan även äta den rå. Personligen tycker jag, Jacqueline att den är söt och god och går i lite lakritston.

Black garlic passar i pastasåser, marinader, sallader, Risotto ja listan är lång. Bara att pröva och experimentera sig fram.
Black garlic säljer vi självklart i vår butik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar